Sjoukje van der Hout
Lean consultant & trainer

Creatief, verbinder, positief kritisch

Sjoukje is een confetti consultant in hart en nieren. Al voordat zij bij LCG aan de slag ging als Lean consultant en trainer, stond zij bij vrienden en familie bekend als de Confetti Koningin. Groot of klein, geen succes laat zij voorbij gaan zonder daar gepaste (persoonlijke) aandacht aan te besteden.

Tijdens haar studie communicatiewetenschappen werkte Sjoukje als schadeadviseur bij Interpolis (Achmea). Hier leerde ze voor het eerst echt wat de klant centraal zetten betekent, één van de basi principes van Lean. Na haar Master Bedrijfscommunicatie & Digitale Media startte Sjoukje in het IT-Traineeship bij Boskalis. Gedurende dit traineeship ontdekte zij haar passie voor het optimaliseren van processen. Hoe kunnen we het proces zo inrichten dat de klant zich echt koning voelt en medewerkers ook tevreden zijn. Vanuit dat gedachtegoed was Sjoukje betrokken bij het outsourcen van diverse IT-diensten, bij de internationale introductie van Office 365 en bij de implementatie van een HR-applicatie om uren schrijven gemakkelijker te maken. Daarbij besteedde zij altijd bijzonder veel aandacht aan het meenemen van klanten en medewerkers in die verandering.

Sjoukje als Lean consultant is een echte doener en ze steekt graag samen de handen uit de mouwen. Ze is het liefst daar waar het gebeurt en waar ze het verschil kan maken: op de werkvloer. Samen experimenten bedenken om verbeteringen te kunnen realiseren en het vooral uitproberen. Want ‘liever glansrijk onderuit dan niet geprobeerd’, een mindset die erg aanstekelijk werkt. Een andere passie van Sjoukje is training geven. Zij is een trainer met oog voor wat er leeft binnen de groep. Ze heeft passie voor het overbrengen van het Lean gedachtegoed en is altijd op zoek naar een link met de praktijk om anderen te empoweren snel van denken naar doen over te kunnen gaan.

Sjoukje woont in Utrecht en in haar vrije tijd is ze altijd op zoek naar de leukste hotspots om te eten of te drinken met haar vriend of vriendinnen. Sjoukje is een familiemens en trotse (suiker) tante van vier kleine knappe koppen. Bijzondere (succes)momenten legt zij graag vast met haar inmiddels beruchte roze polaroid camera, je bent gewaarschuwd! 😉

 

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden