Ruud van Schaik
Lean Consultant & trainer

Analytisch, verhalenverteller, aanpakker

Ruud heeft in Twente Toegepaste Wiskunde gestudeerd. Daarna heeft hij zijn eerstegraads lerarenopleiding gehaald en heeft nog twee jaar voor de klas gestaan in Oldenzaal. De dynamiek in groepen en de filosofie achter het leren gebruikt hij uiteraard nog steeds, maar wat hem het meest is bijgebleven is hoeveel je meer opsteekt als je anderen iets leert.

Na zijn ‘Twentse periode’ is hij in 2002 bij Nuon in Amsterdam aan de slag gegaan, waar hij met een team van analisten het totale energieverbruik per kwartier van alle klanten voorspelde, waardoor de energiecentrales en de handelaren voor voldoende elektriciteit konden zorgen. Daarna is hij als Lean Expert bij de centrales van Nuon aan de slag gegaan en is geraakt door het Lean-virus. Omdat Ruud beter wilde worden met Lean, heeft hij Nuon verlaten en heeft hij Blom Consultancy gevonden. Deze doorgewinterde Leaners hebben me veel geleerd. Vooral om echt goed te kijken en luisteren, naar de mensen en hun werkomgeving en naar mezelf. In 2009 werd hij gevraagd bij Achmea in dienst te komen. Daar werd toen een groot Lean programma opgebouwd met uiteindelijk 150 interne Lean Experts. Samen met hen heeft hij daar de afgelopen jaren mooie projecten aangepakt.

Afgelopen jaar ging het echter weer kriebelen. ‘De Lean Consultancy Group brengt het beste van allerlei Lean-stijlen (McKinsey, Blom, DHL, Nuon) samen en is continu op zoek om dit beter te doen’, aldus Ruud. In de trainingen kan Ruud lyrisch zijn over de fascinerende aspecten van Lean. En een training niet gelachen is een training niet gegeven.

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden