Roderik Met
Lean Consultant & trainer

Onderzoekend, kritisch, pragmatisch

Roderik is verbonden aan de Lean Consultancy Group als Lean Consultant en actief als trainer voor www.leantrainingen.nl.

Roderik heeft in 2006 aan de start gestaan van continu verbeteren in de Marketing en Sales afdelingen van Sara Lee. Dit was een van de eerste toepassingen van Lean buiten de productie omgeving. De jaren daarop werkte hij aan het verbreden en verdiepen van dit programma. In zijn laatste jaren heeft hij zich gericht op het formuleren van een standaard Kaizen methodiek voor de wereldwijde organisatie. Zijn internationale projecten kenmerkten zich daarnaast door Lean business proces management. Daaronder werd verstaan het vastleggen, toevoegen van documentatie en beschikbaar maken van de meest kritische bedrijfsprocessen. Sinds hij in dienst is bij de Lean Consultancy Group werkt hij aan het voorspelbaar en beheersbaar maken van de storingsketen in de telecomsector.

Processen, leiderschap en prestatie management zijn kernbegrippen voor hem. Allereerst processen omdat je zonder duidelijk beschreven processen moeilijk kan verbeten. Zorgen dat organisaties de juiste dingen doen en dat we deze activiteiten goed uitvoeren. Lean leiderschap is nodig om de juiste vragen in een organisatie te stellen. Daarnaast ook zorgen dat er beslissingen worden genomen. Uiteindelijk is prestatie management nodig om presteren visueel zichtbaar te maken. Het meten en monitoren van de activiteiten waar de organisatie aan werkt. Dit creëert een draagvlak en eventueel noodzaak voor continu verbeteren. Meten is weten!

Roderik studeerde Technische Bedrijfskunde aan de universiteit Twente. Hij woont met zijn gezin in Utrecht en maakt buiten het werk graag kilometers op zijn Italiaanse racefiets. Als het in de herfst wat kouder en natter wordt trekt hij eerder zijn hardloopschoenen aan voor een marathon training. Stilzitten kan hij eigenlijk alleen op een zeilboot, daarom is hij op mooie zomerse dagen ook vaak op het Markermeer te vinden.

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden