Nienke de Rooy
Lean Consultant & trainer

Pragmatisch, direct, onderzoekend

Nienke is in dienst van de Lean Consultancy Group als Lean consultant en trainer. Zij maakte in 2006 kennis met Lean toen zij bij Achmea als teamleider Zorg werkte. Haar team was één van de eerste teams binnen Achmea dat een SENS (lean)-traject zou gaan doorlopen. Toen ze de SENS-experts aan het werk zag, wist ze meteen dat zij dat werk ook wilde gaan doen. In de daaropvolgende 2,5 jaar heeft ze een aantal financiële teams, het callcenter van Centraal Beheer en een marketingteam van FBTO begeleid met SENS. Na Achmea volgde een kort jaar als Lean Black Belt bij ING. In 2011 stapte Nienke over naar het VUmc, waar ze als Lean Coach veel ervaring opdeed met 5S (werkplekoptimalisatie) in verschillende laboratoria en afdelingen in de polikliniek. Daarnaast heeft zij vele processenverbeteringen begeleid met behulp van de A3-methode (en heeft zij leidinggevenden getraind en gecoacht).

Nienke studeerde Communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is gecertificeerd MBTI-trainer en Lean Practicioner. In 2013 behaalde ze haar certificering als Lean Six Sigma Black Belt.

Ze haalt in haar werk de meeste voldoening uit praktische toepassingen die zichtbaar resultaat leveren. Het probleem oplossen voor de klant, dat is waar het om gaat. Nienke heeft Achterhoekse roots en vertrok na haar studie in Nijmegen naar Amsterdam, waar ze al 8 jaar woont. Ze is recht voor haar raap en altijd in voor een grapje. Haar motto: successen moet je vieren!

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden