Martine Oegema
Agile consultant & trainer

Martine is een betrokken Agile consultant en trainer die teams begeleidt in hun transformatie naar Agile werken. Haar doel is klantwaarde te genereren en tot excellente prestaties te komen. Het beste komt ze tot haar recht als coach die een spiegel voorhoudt, het team uitdaagt en hen helpt de juiste prioriteiten te stellen. Ook is ze besluitvaardig, goed in staat dingen op scherp te zetten en zet ze graag een stapje extra om meer te bereiken dan gevraagd.

Na haar studie Bedrijfskunde is Martine gaan werken bij ING. Ze heeft de eerste 15 jaar ervaring opgedaan in het aansturen van teams binnen operationele en Sales Support afdelingen. Omdat ze gelooft in de waarden van Agile werken en het belangrijk vindt zichzelf te blijven ontwikkelen heeft ze in 2015 de stap gemaakt naar de functie van Agile coach. In deze functie heeft ze de medewerkers binnen Hypotheken en Dagelijkse Bankzaken getraind, Product Owners opgeleid en de teams geholpen de werkwijze eigen te maken en het zelfsturend vermogen te ontwikkelen. Daarnaast heeft ze met de afdelingen de besturing van (team overstijgende) activiteiten op een Agile manier ingericht.

Omdat ze er van overtuigd is dat Agile werken tot betere teamprestaties leidt, wil ze graag anderen hiermee inspireren. Ze heeft daarom besloten per 1 augustus ING te verlaten en de overstap naar LCG te maken. Bij LCG krijgt ze de kans om als consultant en trainer het Agile werken bij andere bedrijven te implementeren.

Martine woont in Amersfoort met haar man Wout en drie kinderen. In haar schaarse vrije tijd werkt ze zich in het zweet in de sportschool of loopt ze een rondje op de Treekerheide. Ze is daarnaast nauw betrokken bij activiteiten op school en bij de sportclubs van haar kinderen. Ze houdt van gezelligheid, dus heeft altijd vrienden en familie om zich heen.

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden