Marjolein Jungman
Lean Consultant & trainer

Leergierig, structurerend, betrokken

Marjolein is sinds 2017 in dienst van de Lean Consultancy Group als Lean consultant en trainer. In 2010 raakte zij geïnspireerd door de Lean manier van denken en werken in de rol van Lean coach bij het VUmc. Door de ervaring dat het ontwikkelen van mensen hand in hand kan gaan met het verbeteren van processen, wakkerde haar enthousiasme steeds verder aan. Haar drijfveer omschrijft ze als: ‘Anderen helpen én mezelf ontwikkelen door samen, vanuit intrinsieke motivatie, continu te verbeteren richting meer waarde voor klant en medewerkers.

Na haar studie Bedrijfswiskunde & Informatica aan de VU in Amsterdam heeft Marjolein 12 jaar als consultant, projectmanager en interim manager bij ORTEC gewerkt aan het optimaliseren van planningsprocessen in diverse sectoren. In die tijd rondde zij ook de opleiding tot organisatieadviseur af en deed veel ervaring op in de gezondheidszorg. Na de overstap naar VUmc is zij in 2011 gecertificeerd als Lean practitioner (Lean Black Belt). In de zes jaar als Lean coach heeft zij diverse afdelingen en waardestromen binnen het ziekenhuis helpen verbeteren, van roosterproces op het OK-complex tot zorgpad voor te opereren kinderen. Daarnaast heeft zij meer dan 100 leidinggevenden op allerlei niveaus van de organisatie training gegeven in de basis van Lean leiderschap, van teamleider tot divisiebestuurder.

Klanten en collega’s waarderen haar betrokkenheid, humor, stimulerende houding, leergierigheid en haar vermogen om structuur en overzicht aan te brengen. Het in teamverband leren en behalen van resultaten die ertoe doen, is wat haar energie geeft. Met de Lean Consultancy Group een bijdrage leveren aan het vergroten van het levensgeluk door middel van Lean is een doel dat haar enorm aanspreekt. Veranderen leuk maken, practice what you preach en het vieren van successen zijn elementen waarin zij zich in haar rol als Lean consultant / trainer continu verder wil ontwikkelen.

Marjolein woont in Halfweg met haar man en twee zoontjes. In haar vrije tijd geniet ze van haar gezin, voetbal en mooie series en ondersteunt ze haar man bij zijn Portugese wijnimport en -proeverijen.

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden