Mariëtte Alblas
Agile Coach / Lean Consultant & trainer

Onderzoekend, open, optimistisch

Mariëtte is sinds november 2015 werkzaam bij de Lean Consultancy Group als adviseur en trainer. Zij studeerde tot 2008 Internationale Betrekkingen in Groningen. Een studie waarin ze leerde om een internationale situatie vanuit verschillende perspectieven te analyseren. Ze vond het vooral fascinerend om te zien hoe logisch een probleem of vraagstuk in elkaar kan zitten, maar hoe lastig en uitdagend het is om op dat niveau een situatie ten goede te beïnvloeden.

Met dit inzicht op zak is Mariëtte na haar studie gestart als adviseur en heeft ze binnen diverse sectoren gewerkt als projectmanager en Lean consultant. Na een aantal jaar in de adviesbranche heeft ze de overstap gemaakt naar Tele2. Hoogtepunten waren het opzetten van Lean ketenmanagement en het meebouwen aan een sterke Agile samenwerking tussen IT en de operationele afdelingen. Het laatste jaar heeft ze als Six Sigma Black Belt verschillende verbeterprojecten gedaan.

Mariëtte is een open en energiek persoon, die graag samen met een gezonde dosis optimisme in organisatievraagstukken duikt. Ze tekent liever een plaatje dan dat ze schrijft en houdt ervan dingen zo simpel mogelijk te houden. Door gericht te vragen en op het juiste moment te relativeren is ze een waardevolle gesprekspartner voor alle lagen in een organisatie.

Sinds twee jaar woont Mariëtte in Haarlem, samen met haar vriend en zoon. Lekker dicht bij het strand en duinen, waar ze in haar vrije tijd graag de wind om haar oren heeft. Daarnaast houdt ze van sporten op (bevroren) water, de wereld zien en van heel hard lachen op zijn tijd.

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden