Klara van der Heijden
Lean consultant & trainer

Analytische blik, nieuwsgierig en oplossingsgericht

Klara is consultant en trainer bij de Lean Consultancy Group. Zij heeft een achtergrond in Arbeids- en Organisatiepsychologie en zij is opgeleid als interventiekundige. Beide opleidingen volgde zij aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie is Klara aan de slag gegaan als docent Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht waar zij verschillende cursussen gaf en mee ontwikkelde. Daarna heeft Klara een aantal jaar gewerkt als consultant en trainer bij Berenschot. Hier deed zij met name trajecten op het gebied van teameffectiviteit, gedragsverandering, cultuur en leiderschap.

Haar enthousiasme voor de Lean filosofie ligt in de balans vinden tussen verbeteringen die bijdragen aan het bedrijfsresultaat en het werkgeluk van medewerkers. In haar optiek kun je als bedrijf alleen duurzame resultaten blijven behalen als je aandacht houdt voor deze twee aspecten.
Klara onderscheidt zicht doordat zij zorgt voor vertrouwen en veiligheid waardoor ook moeilijke zaken bespreekbaar worden. Door goed te observeren, luisteren en in gesprek te gaan met betrokkenen werkt zij aan een gezamenlijk gedragen oplossing. Met haar vragen en observaties zet zij mensen aan het denken over hun eigen rol in de verandering en wat er nodig is. Zij zorgt ervoor dat het niet alleen bij praten blijft, maar dat er ook acties en stappen volgen. Kwaliteiten die haar kenmerken zijn haar analytische blik, openheid, nieuwsgierigheid en oplossingsgerichtheid.

Naast consultant en trainer is Klara vrijwilliger bij Stichting de Ster, zij gaat mee als begeleider op kamp voor kinderen en jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Op deze vakantiekampen gaan leren en plezier maken hand in hand en werken kinderen ongemerkt aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en weerbaarheid.

In haar vrije tijd spreekt Klara graag af met vrienden in Utrecht om naar theater of de film te gaan of bezoekt zij haar familie in Brabant. Daarnaast denkt Klara de hele dag aan eten, dus is zij vaak te vinden in restaurants, aan de eettafel bij vrienden en familie of probeert ze zelf iets lekkers te bereiden in de keuken.

 

Gratis Agile inspiratiesessie?

In de gratis Agile inspiratiesessie nemen we je in één middag mee door het Scrum framework en de Agile manier van werken

aanmelden