Applying
Professional Scrum


Schrijf je nu in voor de training en behaal je internationaal erkende Professional Scrum Master certificaat.


Applying Professional Scrum

De Applying Professional Scrum training is een praktische manier om te leren wat Scrum is en hoe het werkt voor Scrum teams. De training is interactief. Je leert over Scrum door het daadwerkelijk te gebruiken als team. Daarnaast wordt ook ingegaan op de invulling van verantwoordelijkheden en het beste gebruik van de verschillende elementen van het framework. Aan het einde van de training ben je in staat om een gezonde (her)start te maken met professioneel Scrum. Ook krijg je toegang tot het PSM1 Examen van Scrum.org, inclusief herkansing.

Wat levert deze training jou op?

 • Leren hoe Scrum werkt voor Scrum teams
 • Scrum leren door het te doen, direct praktische inzichten krijgen
 • Leren omgaan met veelgemaakte problemen
 • Concrete volgende stappen voor je eigen praktijk
 • Veilige leeromgeving

Bekijk beschikbare data
Scrum Framework

Opzet Applying Professional Scrum training

De Applying Professional Scrum training duurt twee dagen aangesloten. De trainingsdagen zijn van 9:00 tot 17:00. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers. Vanaf 10 deelnemers wordt de training met twee trainers gegeven om zo de interactiviteit hoog te houden. Een van de trainers is altijd Wilbert Seele, Professional Scrum Trainer en wereldwijd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze training voor Scrum.org.

De training zelf bevat doorlopend praktijkopdrachten, zo pas je het geleerde direct toe en kan je direct feedback krijgen. Niet alleen van de trainers, maar ook van elkaar. Zo is er dus veel ruimte om praktijkervaring uit te wisselen en samen te leren.

Blended learning

LCG gelooft in de combinatie van offline en online leren, ook wel ‘blended’ genoemd. Scrum.org gelooft niet in examentrainingen. Dat betekent dat de klassikale training vooral praktisch is, en dat van deelnemers verwacht wordt dat zij voor en na de training nog aan de slag gaan om het maximale eruit te halen. Niet enkel voor het examen, maar ook voor de praktijk.

Houd er dus rekening mee dat je naast de trainingsdagen ook tijd vrij maakt om te leren. Voor de eerste training is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de Scrum Guide leest. Na de training krijg je advies over verder studiemateriaal en hoe je praktisch aan de slag kunt.

Omdat dit een officiële training van Scrum.org betreft, krijgen deelnemers een gratis herkansing op het PSM1 examen wanneer zij hun eerste poging doen binnen twee weken na afronding training. Dit is onderdeel van het studietraject, je krijgt namelijk ook te zien op welke aandachtsgebieden je goed of minder goed scoorde.

Voor meer informatie over deze training kan je deze datasheet downloaden of meer lezen op de Scrum.org website.

Locatie Applying Professional Scrum training

De training is virtueel, middels Zoom en Mural, zolang Corona voortduurt.

Leer hoe Scrum werkt

Wat kan je verwachten?

De training bestaat uit drie Sprints, waarin je als team middels Scrum je eigen materiaal over Scrum gaat opleveren. Tussen de Sprint zijn blokken over de geschiedenis en gebruikscenarios, de verantwoordelijkheden, de evenementen en de artefacten van het Framework. Aan het einde van dag twee zoomen we in op jouw volgende stappen in de praktijk. Dit kan zijn over hoe je ermee kan beginnen, of hoe je het huidige gebruik kan opfrissen.

Het aanvangsniveau van deze training is HBO/WO. Hoewel de training zelf in het Nederlands is, is een goede kennis van Engels vereist voor het begeleidende materiaal en het examen.

Internationaal erkende trainer & examen

Na het succesvol volgen van deze training ontvang je toegang tot het internationaal erkende Professional Scrum Master 1 examen van Scrum.org, inclusief herkansing. Het PSM1 examen is een toets van je kennis over het Scrum Framework en de toepassing in de praktijk. Wanneer je het examen haalt krijg je het PSM1 certificaat. Dit is doorlopend geldig, er zitten geen vernieuwingskosten aan.

De training wordt gegeven door Wilbert Seele, Professional Scrum Trainer en Course Steward van de Applying Professional Scrum training. Wilbert is een van twee Course Stewards, welke door Scrum.org zijn aangesteld om haar trainingen samen met de wereldwijde trainercommunity doorlopend te blijven verbeteren. Dat betekent dat je als deelnemer de informatie recht uit de bron krijgt, in de meest ge-update vorm.

Kosten

De Applying Professional Scrum training kost €1.395 per deelnemer (excl. btw)

Dat is inclusief:

 • Internationaal gecertificeerde training door Scrum.org
 • 2 dagen opleiding
 • Ervaren en wereldwijd erkende trainer met praktijkvoorbeelden uit vele branches
 • Focus op het hele Scrum team, waar veel andere trainingen zijn toegespitst op subrollen
 • Leren door doen

Inschrijven

Hieronder kan je de datum van deze training selecteren waarna je automatisch doorgestuurd wordt naar onze inschrijfpagina.


 • Geen trainingen gevonden

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de bovenstaande data of de training? Neem dan contact op via info@leancg.nl via de contactpagina.

Liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met Maart!


Persoonlijk advies nodig?

Maart helpt je graag!

+31 (0)85 0655 392

Meld je aan

Vul jouw gegevens in en ontvang vrijblijvend een gratis brochure in jouw mailbox!

   

  Vraag gratis brochure aan