Ons aanbod Agile en Scrum trainingen

Het startschot voor dat ene grote project is gegeven. Je ziet de bui al hangen, dit gaan jullie nooit binnen één jaar afkrijgen. Hoe gaan jullie er voor zorgen niet maanden uit te lopen, maar direct resultaten te boeken? En wat is er voor nodig om optimaal samen te werken? Kortom je bent op zoek naar hoe jij en je team het project op een andere manier kunnen aanpakken. Een van onze Agile trainingen kan je daarbij helpen.

Wat is Agile en wat is Scrum?

Wanneer je onderzoek doet naar de letterlijke definitie van Agile dan kom je uit op woorden als behendig, lenig, flexibel, wendbaar en rap. Wij als LCG gebruiken vaak lenig als letterlijke vertaling. Dat is waar de filosofie organisaties en teams mee helpt, het leniger worden. Lenig zijn betekent letterlijk: Als je soepel op meerdere manieren kunt bewegen.

Agile management is gebaseerd op vier waarden en bovendien twaalf principes. Door middel van deze principes wordt maximale klantwaarde gecreëerd. Daarnaast dragen de principes bij aan het bereiken van medewerktevredenheid in de ontwikkelteams. Uiteindelijk moet deze manier van werken leiden tot financiële resultaten.

Scrum

Agile kent verschillende methodes en raamwerken om het gedachtegoed in te zetten in een organisatie. Onder andere Scrum is een van de bekendste raamwerken.

Scrum is één van de raamwerken waar het Agile gedachtegoed in toegepast wordt. Het kenmerkt zich door de vooraf gedefinieerde rollen, bijeenkomsten, producten en regels. Gedachte hierachter is: Standaardiseer hoe je samenwerkt als team, zodat je alle ruimte hebt voor creativiteit in de inhoud van je werk.

 

Agile en Scrum trainingen

Een Agile of Scrum training helpt je om deze filosofie goed in de praktijk te kunnen brengen. Onze trainingen worden door deelnemers omschreven als energiek en dynamisch en worden begeleid door trainers met een schat aan ervaring in de praktijk. Wij geloven dat je optimaal leert als je nieuwe theorie meteen toepast. Leren door te doen. Zodat je er gelijk mee aan de slag kunt.

Agile Scrum Trainingen

Wij bieden de volgende trainingen aan:

Maak kennis met Agile – Leer wat Agile werken is – Onderzoek hoe Agile jouw organisatie kan helpen – Ontdek Agile in niet IT-omgeving.
Uitgebreid overzicht van het Scrum Framework en de rol van de Scrum Master – Leer hoe je een team kunt leiden/begeleiden naar de Agile manier van werken middels Scrum – Wordt geïnspireerd hoe je de implementatie in jouw organisatie kunt doen – Gezamenlijke examentraining op weg naar het internationaal erkende certificaat
Ervaar de rol van de Product Owner – stel een product visie op – Leer meer over Product Backlog- en Stakeholder management – Gezamenlijke examentraining op weg naar het international erkende certificaat
Ontwikkel de vaardigheden van een Agile leider. Leer hoe jij succesvoller wordt in het bereiken van de organisatie doelen en tegelijkertijd een cultuur kan creëren waar teams groeien en mensen zich ontwikkelen.
Standaardisatie op maat – Direct impact – Neem contact op voor meer informatie

 

Welke training past bij mij?

Speel jij ook met deze vraag? Kijk dan eens waar dit schema je brengt!

Welke Agile Scrum training