Agile Inspiratiesessie (gratis)

In deze gratis Agile inspiratiesessie leren we je in 4 uur de basis van Agile en Scrum. Een mooie manier om kennis te maken met deze manier van continu verbeteren!

Ben jij nieuwsgierig naar het Agile gedachtegoed en wil je ook ontdekken hoe Agile en Scrum helpen om snel en effectief klantwaarde te leveren?

De behoefte van de klant is continu in beweging. De wereld verandert snel en daar moeten we dus op inspelen. Alleen op die manier blijf je klantwaarde leveren. Maar wat heb je nodig om aan een continu bewegende klantvraag te voldoen?

Leg de basis met het Agile gedachtegoed en de Scrum manier van werken. Het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk helpen je te begrijpen dat kort-cyclisch werken de waarde levert die jouw klant verwacht. Je levert continu en in kleine stappen waarde op, waardoor je wendbaar genoeg blijft om in te spelen op een veranderende klantbehoefte.

De gratis Agile inspiratiesessie biedt jou een duidelijk beeld van wat Agile en Scrum werken is. Je leert hoe je direct jouw eerste stappen kunt zetten richting het leveren van meer klantwaarde. We geven deze gratis Lean Kennismaking in zowel Nederland (regio Utrecht) als België (Antwerpen en Limburg).

Ik wil meer weten over Agile en Scrum werken!

Laat je inspireren!

 

In deze vlog legt Agile expert Merel van der Velde het verschil uit tussen traditioneel projectmanagement en de Agile manier van werken.

 

Agile, Scrum… Wat is dat eigenlijk?

Agile is niet in één woord te vatten. Het woord “wendbaar” wordt vaak als vrije vertaling gebruikt om het flexibele karakter van Agile werken uit te leggen. Je reageert continu op de veranderende klantwens, doordat je regelmatig toetst of datgene wat je maakt ook aansluit bij de klantbehoefte. In plaats van dat je vooraf een gedetailleerd plan bedenkt, volgt en pas na lange tijd presenteert, werk je meer samen met klanten en andere stakeholders en benodigde partijen die nodig zijn om de verandering te realiseren. Je leert Agile te werken vooral door het te doen en te blijven leren.

Scrum is het meest gebruikte raamwerk dat onder het Agile gedachtegoed valt. Scrum biedt een vast ritme, bijvoorbeeld in een vaste timebox (sprint) van 2 weken, waarin je in kleine stappen waarde levert. Door de kortcyclische afstemming zorg je ervoor dat je steeds datgene levert wat het meest prioriteit heeft en inspeelt op de klantbehoefte.

Wil jij ook leren hoe je dit doet?

Ja ik meld mij nu aan

Trainingsdata

Datum Tijd Kosten Locatie  
Datum:
12 jun
Tijd:
13:00 - 17:00
Prijs:
gratis!
Locatie:
Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn (nabij Utrecht) NL
Meld je nu aan
Datum:
25 sep
Tijd:
13:00 - 17:00
Prijs:
gratis!
Locatie:
Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn (nabij Utrecht) NL
Meld je nu aan
Datum:
29 okt
Tijd:
13:00 - 17:00
Prijs:
gratis!
Locatie:
Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn (nabij Utrecht) NL
Meld je nu aan

 


 

Meer informatie over ons programma in België?

 

 

 

 

 
 
 
 

Wat gaan we doen?

Met het spelen van een simulatiespel ga je het Scrum framework ervaren. Wij zijn ervan overtuigd dat je het beste leert door te doen en te reflecteren. Als LCG doen we dit met verschillende werkvormen, bevlogen trainers, anekdotes en verhalen uit de praktijk en uiteraard met een gezonde dosis humor.

We nemen je stapje voor stapje mee door de theorie en passen de principes direct toe in een leuke simulatie, zodat je ook ervaart wat werken met de Agile principes betekent.

Je krijgt alle kans om dat wat je leert te vertalen naar je eigen situatie zodat je ook ervaart wat werken met de Agile principes betekent.

Tot slot sluiten we af met een borrel!

 

 

 

 

ervaringen

Onze trainingen krijgen van de deelnemers gemiddeld een 8.5!

Wil jij ook je kennis over Agile vergroten en met nieuwe energie aan de slag gaan?

Ja graag!

Waar wordt de training gegeven?

Nederland

De trainingen in Nederland vinden plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Het ligt centraal in het land, vlakbij Utrecht. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.

België

In België organiseren we de gratis Agile Inspiratiesessie in Antwerpen en Limburg. In Antwerpen in de toepasselijke Happy Room in De Gistfabriek (‘s-Gravenwezelsteenweg 1, 2110 Wijnegem). Voor Limburg zijn we te vinden in het kantoor van Itzu Cleaning (Snoekweyerstraat 1, 3600 Genk).

Korte checklist

Wat levert mij dit op?

  • Je weet wat het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk inhoudt
  • Inzicht in mogelijke vervolgtrainingen
  • Mogelijkheden tot uitbreiding van jouw netwerk door het ontmoeten van andere geïnteresseerden

Voor wie is dit?

  • Iedereen die wil weten wat Agile en Scrum is en of dat bij hem of haar past
  • Wanneer je begint of net begonnen bent met Scrum werken en verder wil ontwikkelen
  • Voor iedereen die verandering wil creëren en realiseren

Wat leer je?

  • Wat het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk inhoudt
  • Hoe Agile en Scrum wendbaarheid en klantgericht werken doet toenemen
  • Hoe je start met Scrum werken

Meld je nu aan